Publicat:

Un an de la lansarea interconectorului de gaze dintre Grecia și Bulgaria, folosit pentru prima dată comercial de către compania Energocom


Interconectorul de gaze dintre Grecia și Bulgaria a marcat zilele trecute un an de la lansare, prilej cu care reprezentanți ai companiilor de transport și ai traiderilor din statele de-a lungul așa-zisului Coridor vertical (Grecia, Bulgaria, România, Ungaria, Slovacia) au discutat la Sofia despre proiectele de infrastructură menite să majoreze capacitatea de gaze transportate pe noua rută.

Energocom este prima companie care a utilizat comercial acest interconector, în decembrie anul trecut, ulterior l-a folosit intens și în luna februarie anul curent, rută care s-a dovedit a fi destul de solicitată.

Din partea Energocom, la această reuniune a participat Ruslan Tiora, șeful Secției cooperarea operatorilor de sistem.

Participanții reuniți la Sofia s-au angajat să îmbunătățească rutele alternative de aprovizionare cu gaze a țărilor din regiune. Pentru următoarea fază, operatorii de transport au convenit să lanseze și să finalizeze testul de piață obligatoriu pentru capacitatea incrementală, pregătind totodată următorii pași necesari, atât din partea grupurilor de lucru tehnice, cât și cele comerciale.

În calitate de potențiali beneficiari ai Coridorului vertical, la ședința de lucru au participat, în calitate de observatori, și reprezentanți ai companiilor din Moldova și Ucraina.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA