Publicat:

În luna mai, SA Energocom va continua să vândă gaze către Moldovagaz, urmare a unei licitații câștigate la BRM East Energy


SA Energocom a câștigat licitația pentru livrarea de gaze pentru luna mai inițiată de Moldovagaz pe platforma electronică de tranzacționare administrată de BRM East Energy SRL, sucursala locală a Bursei Române de Mărfuri. Astfel, în luna mai vor fi livrate circa 20 mln. m3 de gaze, în baza unei formule stabilite de Moldovagaz, ce include indicele TTF  Front Month. Până acum, în perioada stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale obliga Moldovagaz să procure gaze de la Energocom, invocând argumente de securitate energetică.

Este prima licitație la care participă Energocom pe platforma BRM East Energy SRL.

“Prețul exact se va ști pe 1 mai, deoarece acesta este determinat de media zilnică de închidere a indicatorilor TTF pentru luna următoare (Month Ahead). Cert este că echipa Energocom are experiența și competența necesară pentru a găsi parteneri și oferte competitive pe piețele internaționale și a concura pe o piață locală din ce în ce mai liberalizată”, a spus directorul interimar al SA Energocom, Victor Bînzari.

BRM East Energy SRL a început a organiza licitații din luna aprilie pentru consumatorii industriali. De la 1 ianuarie 2025, toți consumatorii non-casnici mari vor fi obligați să facă achiziții, în baza unor amendamente recente votate la Legea cu privire la gazele naturale.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA