Publicat:

SA Energocom a semnat contractele de vânzare-cumpărare a gazelor naturale şi a energiei electrice pentru anul 2024


În conformitate cu prevederile Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 97 din 27 decembrie 2023, SA Energocom va continua să asigure securitatea energetică a Republicii Moldova.

În acest scop, pentru a acoperi necesarul consumatorilor de pe malul drept al r. Nistru, SA Energocom și SA Moldovagaz au semnat contractul de vânzare – cumpărare a gazelor naturale. Acesta prevede livrarea unui volum de gaze estimativ de 451 mil. m3 pentru perioada ianuarie – aprilie 2024, la prețul de 550 EUR/1000m3, care ulterior ar putea fi micșorat.

De asemenea, SA Energocom a semnat contracte de vânzare – cumpărare a energiei electrice cu furnizorii serviciului universal, de ultimă opțiune și operatorii de sistem, care prevăd livrarea energiei electrice pentru perioada ianuarie – decembrie 2024. Energia electrică livrată de SA Energocom va fi achiziționată preponderent de la MGRES la prețul de 66 USD/MWh, de la CET-uri și SER, producători de energie de pe piața europeană și, la necesitate, pentru a acoperi deficitul de energie electrică, aceasta va fi procurată de pe bursa OPCOM.

SA Energocom rămâne garantul securității energetice a Republicii Moldova. Activitatea de succes a companiei pe plan internațional și experiența acumulată de aceasta garantează, în continuare, asigurarea fiabilă cu resurse energetice a consumatorilor din Republica Moldova.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA