Publicat:

Directorul general interimar al S.A. Energocom a avut o întrevedere cu Erin McKee, Administratoarea adjunctă a USAID pentru Biroul Europa și Eurasia


VictorBînzari şi Erin McKee, Administratoarea adjunctă a Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) pentru Biroul Europa și Eurasia, au purtat miercuri, 12 iulie 2023, discuții despre realizările și perspectivele sectorului energetic din Republica Moldova. Vizita de lucru la S.A. Energocom se înscrie în seria de întrevederi cu oficialii de la Chișinău.

Administratoarea adjunctă a USAID a reiterat interesul Guvernului Statelor Unite pentru dezvoltarea durabilă a sectorului energetic din Moldova, în vederea obținerii independenței energetice.

Erin McKee a mai specificat că fără capital uman calificat nu putem obține succese, indiferent de domeniu. De aici și necesitatea de a investi în tinerii specialiști, în viitorul Republicii Moldova.

Prezenți și ei la întrevedere, tinerii din cadrul Programului de stagii plătite în sectorul energetic, cu denumirea „Tinerii de azi – viitorul energiei de mâine”, implementat cu suportul Proiectului USAID „Securitatea Energetică a Republicii Moldova” (MESA – Moldova Energy Security Activity), au salutat oportunitatea parteneriatelor, în vederea identificării celor mai bune practici mondiale, și disponibilitatea de a depăși orice provocare. „Provocări sunt multe, dar toate pot fi depășite. Ambiția noastră, a tinerilor, ne face să fim mai activi în activitățile profesionale”, au mai declarat aceștia.

Directorul general interimar al S.A. Energocom a mulțumit Administratoarei adjuncte a USAID pentru suportul acordat, în cadrul programului de asistență în sectorul energetic, și inițiativa de a fortifica echipa specialiștilor moldoveni din acest sector important.

În cadrul Proiectului MESA,  USAID  a acordat S.A. Energocom echipamente IT, hardware și software, în scopul îmbunătățirii procesului de lucru și sporirii securității cibernetice, dar și pentru a oferi un spațiu de lucru sigur și productiv pentru toți angajații S.A. Energocom.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA