Publicat:

DEPA Commercial S.A. a câștigat licitația organizată de S.A. ENERGOCOM pentru achiziția de gaze naturale


La 5 septembrie 2023, S.A. ENERGOCOM a desfășurat cu succes o nouă licitație de achiziție a gazelor naturale, care va spori semnificativ securitatea aprovizionării cu gaze a Republicii Moldova pe parcursul iernii 2023/2024.

Licitația a fost desfășurată pentru furnizarea volumelor de gaze naturale ce depășesc
100 mcm / 1 TWh, destinate stocării, acoperind o parte semnificativă a aprovizionării pieței de gaze din Moldova în perioada de iarnă. Achiziția respectivă va fi acoperită din sursele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a semnat un Acord de împrumut cu Guvernul Republicii Moldova.

Câștigătoare a licitației a fost desemnată DEPA Commercial S.A., depunând cea mai competitivă ofertă dintre participanți.

Directorul DEPA Commercial S.A., dl Konstantinos Xifaras, a declarat: „Rezultatul pozitiv al recentei licitații consolidează și mai mult parteneriatul deja puternic dintre cele două companii și confirmă intenția DEPA Commercial S.A. de a rămâne cel mai mare furnizor strategic al Republicii Moldova din Europa, contribuind la securitatea aprovizionării cu gaze naturale şi diversificarea surselor de aprovizionare pentru piaţa de gaze din Republica Moldova”.

„Continuăm să consolidăm relația cu DEPA Commercial S.A., relație care ajută Republica Moldova să-și sporească securitatea energetică și să-și diversifice sursele de aprovizionare cu resurse energetice” a spus Victor Bînzari, Directorul S.A. ENERGOCOM.

https://depa.gr/depa-commercial-s-a-wins-enegocoms-tender-for-gas-procurement/?lang=en

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA