Publicat:

Memorandum de Înțelegere dintre compania grecească DEPA Commercial și Energocom în ceea ce privește furnizarea de gaze naturale, inclusiv gaze LNG


Directorul general interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, și CEO DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras, au semnat, pe 30 noiembrie, la Atena, un Memorandum de Înțelegere. Documentul reiterează angajamentul părților de a intensifica cooperarea în ceea ce privește furnizarea de gaze naturale, inclusiv a gazelor naturale lichefiate (LNG), precum și coordonarea utilizării infrastructurii de stocare și transport a gazelor. 

„Semnarea acestui Memorandum înseamnă aprofundarea cooperării fructuoase și strategice pe care o avem cu DEPA, dar și un semnal al voinței reciproce de a ajunge la un nivel de parteneriat mai aprofundat. Astfel, SA Energocom nu doar că va putea asigura necesitățile pieței interne ale Republicii Moldova, diversificându-și sursele și rutele de aprovizionare, dar și piața de energie a Republicii Moldova va avea acces la gaze LNG, inclusiv din Statele Unite, aduse prin terminalele din Grecia și prin conducta transbalcanică, în Moldova, Ucraina și Europa Centrală. Acest acces extins de surse va oferi noi oportunități competitive pentru consumatori”, a spus Victor Bînzari. 

La rândul său, managerul DEPA Commercial, Konstantinos Xifaras, a remarcat că semnarea Memorandumului de Înțelegere cu SA Energocom marchează începutul cooperării strategice între cele două companii, care va facilita consolidarea solidarității energetice și diversificarea portofoliilor acestora. „Dezvoltarea pieței regionale de gaze și consolidarea interconexiunilor necesită o cooperare mai strânsă dintre operatorii de pe piața angro de gaze”, a adăugat Konstantinos Xifaras.

Energocom a început colaborarea cu DEPA în luna aprilie anul curent, iar, din luna mai, compania elenă a câștigat câteva licitații şi a livrat gaze spre Republica Moldova pentru consum curent, dar şi pentru stocare în depozite.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA