Publicat:

S.A. Energocom inițiază procedura de achiziție a gazelor naturale, finanțată din sursele BERD


Urmare a finalizării etapei a treia de precalificare a potențialilor furnizori de gaze naturale (https://energocom.md/?p=3548), în cadrul realizării proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”, SA Energocom inițiază procedura de achiziție a gazelor, finanțată din sursele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Prima licitație va avea loc astăzi, luni, 04.09.2023, invitații de participare fiind expediate, în acest sens, tuturor companiilor precalificate în cadrul celor trei etape.

Gazele ce vor fi achiziționate urmează a fi stocate și utilizate pentru consum în Q1’24 conform solicitărilor SA Moldovagaz.

Procedura de achiziție va avea loc în conformitate cu regulile BERD, fiind accesată repetat tranșa de diversificare în valoare de 100 mil. de euro din împrumutul acordat SA Energocom.

Tradițional, în scopul sporirii transparenței, la licitație au fost invitați reprezentanți din partea acționarului SA Energocom, ministerului de resort, diverse structuri de stat, dar și reprezentanți ai societății civile.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA