Publicat:

S.A. Energocom și S.N. Nuclearelectrica S.A. continuă parteneriatul în domeniul energetic


În acest sens, cele două companii au semnat un Memorandum de Înțelegere ce presupune colaborarea pe viitor, având în vedere intrarea în exploatare comercială, planificată pentru 2030, a unităților 3 și 4 de la Cernavodă, România.

„Relația dintre S.A. Energocom și S.N. Nuclearelectrica S.A.nu mai poate fi discutată doar ca un parteneriat de o lună sau două luni de zile. Noi discutăm despre un plan strategic bine determinat, pe o perioadă îndelungată, atunci când în 2030-2031 vor fi puse în funcțiune modulurile 3 și 4. Ce înseamnă aceasta pentru noi? Aceasta înseamnă o stabilitate, o siguranță a viitorului, o planificare mai exactă a acțiunilor și o elaborare mai concretă a strategiei de dezvoltare, ceea ce ne va permite să stabilim alte tipuri de relații de parteneriat ca să nu mai fim dependenți de o singură sursă.”, a spus Victor Bînzari, directorul S.A. Energocom.

Criza energetică a determinat Republica Moldova, prin S.A. Energocom, să identifice soluții și surse alternative de aprovizionare cu resurse energetice, ceea ce a dus la extinderea activității S.A. Energocom pe piața energetică europeană, iar colaborarea cu S.N. Nuclearelectrica S.A. este una eficientă, aceasta din urmă demonstrând că este un partener de încredere prin aportul adus în asigurarea cu resurse energetice a consumatorilor din Republica Moldova.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA