Publicat:

Energocom a semnat un contract EFET cu operatorul elen de gaze DEPA


SA Energocom a semnat, la Atena, un contract EFET (contract cadru) cu operatorul elen de gaze DEPA, de asemenea, compania din Grecia urmează să ajute Energocom cu experiență în industria gazelor. Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei în Grecia a ministrului Energiei, Victor Parlicov, și a directorului interimar al SA Energocom, Victor Bânzari.
Grecia este în acest moment este un punct strategic de surse de energie accesibile. Are un terminal de gaz natural lichefiat (LNG), iar al doilea va fi gata la sfârșitul anului. „În acest terminal, traderi din regiune aduc gaze din mai multe puncte geografice – Orient, Statele Unite, Africa, iar prețurile sunt avantajoase”, a declarat directorului interimar al SA Energocom, Victor Bânzari.

În cadrul vizitei în Grecia, delegația moldoveană s-a întâlnit cu viceministrul afacerilor externe, responsabil de diplomația economică, Kostas Fragogiannis; cu directorul companiei Gastrade, care gestionează proiectul terminalului LNG din Alexandroupolis, Kostas Sifnaios; precum și cu directorul companiei de furnizare a gazelor, DEPA, Kostas Xifaras.
Contractul EFET (European Federation of Energy Traders/ Federația Europeană a Traderilor de Energie) precede orice contract de cumpărare-vânzare și este obligatoriu între companiile din Uniunea Europeană.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA