Publicat:

Noi oportunități de cooperare cu operatorul pieții de energie electrică din Polonia


SA Energocom a semnat un memorandum de cooperare cu operatorul pieții de energie electrică și totodată singura bursă de mărfuri autorizată din Polonia – Towarowa Giełda Energii (TGE) S.A. Ceremonia a avut loc la un forum de afaceri moldo-polonez, în ajunul vizitei prim-ministrului polonez Mateusz Morawiecki în Republica Moldova.
Documentul deschide noi oportunități de cooperare pentru societatea pe acțiuni cu capital de stat, de a prelua experiența poloneză și de a pătrunde pe o nouă piață. „Pe lângă schimbul de cunoștințe și expertiza pusă la dispoziție de colegii polonezi, acest memorandum va fi ca o poarta deschisă pentru a accesa oricând bursa și piața energetica din Polonia”, a declarat directorul interimar al SA Energocom, Victor Bânzari. Din partea Energocom documentul a fost semnat de Eugeniu Buzatu, consilier al directorului general interimar.

„Odată cu semnarea memorandumului de cooperare, TGE a făcut primul pas pe piața de energie din Republica Moldova. Există un potențial de investiție care rezultă din nevoia stringentă de modernizare și transformare a economiei din Moldova, iar activitatea companiei noastre este în concordanță cu dezvoltarea relațiilor moldo-poloneze și dorința Chișinăului de a se apropia de Uniunea Europeană”, a spus Piotr Listwoń, vicepreședintele Consiliului de administrație al Towarowa Giełda Energii SA.
În octombrie 2022, SA Energocom s-a înregistrat pe bursa română, după ce a deschis o sucursală și a obținut o licență, iar ulterior a făcut achiziții de energie electrică și gaze naturale.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA