Publicat:

USAID Moldova este dispusă să ajute producătorii de energie regenerabilă în efectuarea prognozelor cât mai exacte


Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională USAID Moldova este dispusă să acorde sprijin producătorilor de energie regenerabilă ce fac parte din grupul de echilibrare gestionat de SA Energocom în efectuarea prognozelor mai exacte pentru volumele de energie electrică produsă. Despre aceasta au discutat reprezentanții USAID Moldova şi SA Energocom.

O prognozare mai bună a datelor furnizate va însemna mai puține plăți ulterioare pentru eventualele dezechilibre create. Din 1 iunie 2022 au intrat în vigoare noile reguli ale pieței energiei electrice care prevăd inclusiv prognozarea de către deținătorii de centrale electrice a cantităților de electricitate livrată în rețea.
Prin intermediul a două proiecte – Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA) și Connect for Growth (C4G), USAID Moldova ajută SA Energocom să facă față noilor realități și să fie mai pregătită pentru orice scenariu de pe piața energiei electrice.
Reprezentanții USAID Moldova au reiterat importanța înțelegerii și însușirii de către producătorii de energie din surse regenerabile a noilor reguli, dar și necesitatea intervențiilor în cadrul de reglementare, astfel încât discrepanța dintre volumele de energie prognozate și cele produse de facto să fie reduse la maxim.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA