Publicat:

SA Energocom își extinde aria de activitate pe piața energetică europeană


Recent, compania a finalizat procedura de înregistrare la operatorii sistemelor de transport al gazelor naturale din Slovacia – EUSTREAM, dar și din Austria – Gas Connect Austria GmbH. Acest lucru permite accesul la punctele virtuale de tranzacționare (PVT) ale Slovaciei și Austriei oferind posibilitatea de a transporta gaze naturale către Republica Moldova, diversificând atât sursele de aprovizionare cât și rutele de transport.

Actualmente SA Energocom este în proces de înregistrare la Central Europe Gas Hub (CEGH) – bursa din Austria și la Baumgarten – depozitul de gaze din Austria, ceea ce va oferi mai multe oportunități de achiziție a gazelor naturale și va face posibilă stocarea acestora și în alte depozite subterane decât cele din România și Ucraina.

Fiind în plin proces de pregătire pentru sezonul rece 2023-2024 și având obligația de serviciu public de asigurare cu resurse energetice, SA Energocom este în continuă căutare a noilor surse de aprovizionare pentru a asigura securitatea energetică a țării și a oferi consumatorilor din Republica Moldova resurse energetice la prețuri avantajoase.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA