Publicat:

S.A. Energocom s-a adresat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică privind ajustarea tarifului pentru energia electrică furnizată


În perioada ianuarie-iunie 2023 S.A. Energocom, având impusă obligația de serviciu public de procurare a energiei electrice solicitate de către operatorii de sistem și furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune, a contractat energie electrică la cele mai bune prețuri existente pe piața din regiune, achiziționând energia direct de la producători (Ukrhydroenergo, Nuclearelectrica, MGRES).

Recent, S.A. Energocom deja în calitate de furnizor central de energie electrică (FCEE), care are obligația de a achiziționa energia electrică produsă local de CET-uri și din surse regenerabile, s-a adresat către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cu solicitarea de ajustare a tarifului pentru energia electrică furnizată, prin micșorarea acestuia de la 4,5 lei/kWh la 3,64 lei/kWh. Astfel, s-au creat premise pentru furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune să solicite ajustarea de către ANRE a tarifului pentru energia electrică furnizată consumatorilor finali.

S.A. Energocom întreprinde în continuare toate măsurile necesare pentru a asigura furnizarea continuă a energiei electrice la cele mai bune prețuri pentru consumatorii finali.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA