Publicat:

O delegație din cadrul Biroului Resurselor Energetice din SUA a vizitat SA Energocom


SA Energocom a fost prima companie care a utilizat în premieră, în această iarnă, gazoductul transbalcanic în regim revers, de la sud spre nord. Acest fapt a fost apreciat de o delegație din SUA, condusă de Seneca E. Johnson, director al Oficiului Diplomație Energetică din cadrul Biroului Resurselor Energetice de la Washington. Delegația din Statele Unite a vizitat sediul Energocom în contextul Dialogului strategic Republica Moldova-SUA, găzduit în aceste zile de Chișinău.

La fel au fost salutate și alte schimbări produse în ultimele luni pe piața energetică din Republica Moldova, cu implicarea echipei Energocom, între care diversificare rutelor de aprovizionare cu gaze, prin valorificat gazoductul Iași-Ungheni, finalizat în 2020, dar utilizat la capacitate maximă toamna trecută; de asemenea, a fost apreciată și cumpărarea gazelor pentru stocare în depozitele strategice.

Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) oferă suport SA Energocom prin intermediul a două proiecte, iar directorul interimar al întreprinderii, Victor Bânzari, a mulțumit oficialilor americani pentru acest ajutor fără de care multe din schimbări nu ar fi fost posibile. Statele Unite este dispusă în continuare să ajute Republica Moldova, au transmis reprezentanții SUA, în a-și liberaliza piața de energie și a diversifica sursele de aprovizionare și de transportare, pentru face această piață mai transparentă și mai predictibilă.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA