Publicat:

Vizită de documentare la SRL Vestmoldtransgaz


Echipa SA Energocom a vizitat dispeceratul și stația de reglare și măsurare a gazelor Ghidighici a operatorului sistemului de transport SRL Vestmoldtransgaz, pentru a se documenta cum funcționează echipamentele gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău.

Directorul interimar al SA Eneregocom, Victor Bînzari, a spus că în ultimele luni colegii din Departamentul trading au învățat din mers în timp ce efectuau pentru prima dată mai multe operațiuni. Datorită relațiilor interumane care s-au conturat în procesul de lucru, multe probleme au fost soluționare rapid.

„Procurările, inclusiv nominalizările cantităților pentru transportarea gazului e un domeniu relativ nou pentru Energocom, dar împreună am reușit să avem o colaborare bună și să depășim toate impedimentele. Este cu mult mai simplu atunci când partenerii se conduc de standarde europene”, a menționat Victor Bânzari.

Administratorul SRL Vestmoldtransgaz, Liviu Duminică, a apreciat profesionalismul echipei de la SA Energocom și modul în care a operat în situație dificilă pentru țară.

„Experiența pe care au acumulat-o din decembrie, de când lucrăm împreună, mă face încrezător să spun că putem colabora la fel de bine pe viitor”, a spus Liviu Duminică. Administratorul Vestmoldtransgaz a mai adăugat că Republica Moldova trebuie să modifice unitatea de măsurare a gazelor de la volum la energie, adică de la metri cubi la kWh, la fel cum a procedat și România. El a afirmat că stația de la Ghidighici e una modernă, complet automatizată, fiind dotată cu instalații speciale de măsurare a energiei gazelor ce se realizează în mod continuu.

Construcția gazoductului Iași-Ungheni a fost demarată în 2011, iar proiectul de extindere a acestuia până la Chișinău a fost finalizat în 2020. În toamna trecută, grație unor contracte realizate de SA Energocom, acest gazoduct a fost folosit la capacitate maximă. Chiar și acum prin conducte este transportat gazul nominalizat de Energocom.

Contactaţi-ne:

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău, MD-2012
str. Alexandr Puşkin, 26

Contacte

+373 22 214 133
+373 22 223 868
office@energocom.md


© Energocom SA