SA Energocom continuă achiziția gazelor naturale în vederea realizării Proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale

În cadrul licitației desfășurate astăzi, 21 octombrie 2022, SA Energocom a mai achiziționat 18 mil. m3 de gaze naturale la preț de 94,5 EUR/MW, care, la fel, urmează fi stocate în depozitele subterane din Ucraina și utilizate de Republica Moldova în cazul limitării sau a întreruperii livrărilor de gaze naturale de către SAP „Gazprom”. Ofertele de livrare a gazelor naturale au fost deschise în prezența reprezentanților Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenției Proprietății Publice, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Serviciului de Informații și Securitate, Secretariatului Comunității Energetice dar și a experților din partea Uniunii Europene și USAID.

Menționăm că gazele naturale sunt achiziționate din contul Tranșei de diversificare, în valoare de până la 100 mil. EUR, din Acordul de Împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.