S.A. ENERGOCOM a devenit trader de energie electrică și gaze naturale

S.A. Energocom a obținut licențele pentru desfășurarea activității de trader de energie electrică și gaze naturale, acordate de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei din România, devenind astfel participant al pieței angro de energie electrică și gaze naturale din România. Licențele respective oferă S.A. Energocom dreptul și posibilitatea accesării serviciilor de transport al energiei electrice și gazelor naturale, precum și a serviciilor de stocare a gazelor naturale pe teritoriul României.

Concomitent, S.A. Energocom a semnat cu ТОВ «Оператор ГТС України» (Operatorul Sistemului de Transport al Gazelor din Ucraina) și cu АТ «Укртрансгаз» (Operatorul depozitelor de stocare a gazelor naturale din Ucraina), contracte privind prestarea serviciilor de transport și stocare a gazelor naturale pe teritoriul Ucrainei.

Urmare a înregistrării S.A. Energocom pe platforma RBP (Regional Booking Platform), întreprinderea poate rezerva capacități ale serviciului de transport al gazelor naturale cu operatori din Republica Moldova, România, Ucraina precum și alte țări din Europa Centrală și de Sud-Est.

RBP este o platformă administrată de FGSZ Ltd., operator al sistemului de transport al gazelor naturale din Ungaria, și utilizată de companii din țările Europei Centrale și de Sud-Est pentru transportul gazelor naturale.