A fost aprobat preţul pentru energia electrică furnizată de Furnizorul Central de Energie Electrică

Astăzi, 5 octombrie 2022, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a fost aprobată majorarea prețului energiei electrice furnizată de S.A. Energocom în calitate de Furnizor Central de Energie Electrică, în mărime de 4,33 lei/kWh, fiind mai mare cu 1,09 lei/kWh față de prețul în vigoare de 3,24 lei/kWh.

S.A. Energocom a depus o solicitare în acest sens către ANRE având în vedere aprobarea majorării prețului reglementat pentru energia electrică produsă de centralele cu termoficare urbană și achiziționată de Furnizorul Central de Energie Electrică după cum urmează:

- S.A. CET-Nord - 4,57 lei/kWh, conform Hotărârii ANRE nr.747 din 28.09.2022;

- S.A. Termoelectrica - 4,54 lei/kWh, conform Hotărârii ANRE nr.748 din 28.09.2022.

Solicitarea privind majorarea prețului respectiv a fost necesară pentru a asigura capacitatea financiară a Furnizorului Central de Energie Electrică în scopul îndeplinirii obligațiilor sale contractuale conform prevederilor HG nr.885 din 01.11.2017 cu privire la desemnarea Furnizorului Central de Energie Electrică, prin care S.A. Energocom are obligația de a procura energia electrică produsă de centralele cu termoficare urbane şi din surse regenerabile de energie.